Medlem

Bli medlem i Svenska guppysällskapet

Betala in 200 SEK på Pg 45 82 01-1

Ange namn och adress på inbetalningskortet

Skicka mejl till kassören, Eva Esping, evamariaesping@gmail.com, så ni kommer med i vårt medlemsregister 

Klart !

Gemensamt för alla medlemmar i SGS är att vi alla delar ett stort intresse för guppyer, en del mer intensivt än andra, men vi alla är fascinerade av den lilla fisken. Har du ett sådant intresse varför inte gå med i SGS? Ju fler vi är desto mer kunskap kommer sällskapet att rymma! Dessutom får du tillgång till Sveriges mest unika guppystammar. Alla får plats i sällskapet, alltifrån nybörjare till utställningsproffs ingen är viktigare än någon annan, alla har sin självklara plats.

SGS ger ut en medlemstidning fyra gånger per år vilken är späckad med artiklar om guppys och ibland annat inom akvaristikens stora område. Författare är vi (medlemmarna själva) och ibland översätter vi artiklar från tyska guppymagasin. Känner du, att du har något att berätta om guppys, skriv några rader och skicka till vår redaktör Olle. Några läsprov ur vår medlemstidning:

”Olles filigranlyror” eller mer korrekt lyrstjärt filigran ur SGB 3/2012

Den röda hanen och lite genetiklära ur SGB 3/2011

Mina erfarenheter, intresse och upplevelser av rundstjärtarur SGB 4/2003

SGB 4/2010

Röd neon dubbelsvärd: H. Turesson ur SGB 3/2010

Genetisk variabilitet i guppyavel: H. Turesson ur SGB 3/2002

Wiener smaragd – en klassiker: Björn Lundmark ur SGB 4/2009

Lutino- den senaste av grundfärger: Björn Lundmark, ur SGB 4/2008

Linjeavel, H. Turesson ur SGB 1/2003:

Sällskapet ordnar även importer av guppyer, har medlemsmöten och det bästa av allt, är att vi delar med oss av våra fiskar till alla medlemmar. Detta gynnar både givaren och mottagaren då man senare kan byta fiskar (från samma stam) med varandra för att minska eventuella inavelsproblem.

Tycker du att vi borde göra något mer? Gå då själv med i sällskapet och hjälp oss att bli ännu trevligare och mer berikande, ju fler vi är desto mer kan vi göra!

Om man vill gå med i SGS betalar man in 200 SEK på Pg 45 82 01-1 och anger sitt namn och adress vid inbetalningen, det är också bra om man skickar ett mejl till Björn Lundmark (bjorn.lundmark75@gmail.com) så kommer han att skicka ett Välkomstbrev innehållandes bl.a. några äldre exemplar Svenska guppybrev (medlemstidningen) som inträdespresent.