Guppy-SM 2015

GuppySM 2015 utskrift A3Svenska Guppy Sällskapet fortsätter med den utställningstradition med ett Guppy-SM, som startade 2013 och som blev en stor succé förra hösten med en mycket välordnad och otroligt välbesökt utställning och avslutande auktion i Gävle förra hösten.

Svenska Guppy Sällskapet fortsätter med den utställningstradition med ett Guppy-SM, som startade 2013 och som blev en stor succé förra hösten med en mycket välordnad och otroligt välbesökt utställning och avslutande auktion i Gävle förra hösten.

När?

Boka in helgen den 26-27 september för 2015 års Guppy-SM, i år koncentrerar vi utställningen till enbart två helgdagar. Inlämning av utställningsfiskar sker på lördagen den 26 från klockan 09.00 och fram till strax före 12, eftersom vi räknar med att bedömningen startar vid 12.

Var?

Guppy-SM 2015 kommer att genomföras på samma plats som 2013, nämligen i Södermalms akvarieaffär, Krukmakargatan 3 på Södermalm. Dit tar man sig lättast med tunnelbanans röda linje till T-stationen Mariatorget och går något kvarter söderut (titta på Hitta.se).

Hur?

Alla besökare är välkomna att komma och besöka Guppy-SM lördagen den 26 och söndagen den 27 september och titta på utställda fiskar, prata guppy med representanter för föreningen eller andra akvarieintresserade. Öppettider för utställningen och akvarieaffären är mellan kl 12 – 16 både lördag och söndag. Utställningen avslutas med en auktion av utställda fiskar på söndagen, aktionen startar kl 15.00. Kom ihåg kontanter till aktionen för vi kan tyvärr bara ta emot kontant betalning i samband med auktionen.

Vilka får ställa ut – och hur går utställningen till?

Alla som är medlemmar i Svenska Guppy Sällskapet är välkomna att ställa ut sina fiskar för att tävla i Guppy-SM. Tävlingen är endast öppen för trios, d.v.s. endast 3 ”exakt” lika hanar kommer att bedömas. Utställare får förstås ställa ut fler än en trio!

Alla fiskar kommer att bedömas enligt IHS-standard men i år när vi har förenklat proceduren, har vi bara en, svensk domare. Vid internationella utställningar är det alltid 5 olika domare! Våra Guppy-SM räknas därför inte som internationell utan är mer en nationell utställning för att flera yngre och mer ”färska” guppyägare och – uppfödare ska få prova på och känna hur det är med att delta på en stor utställning.

Vill man veta mer om utställningsstandarden finns den på guppyföreningens hemsida, där kommer också fortlöpande aktuell information om utställningen att läggas upp och presenteras, www.guppy.se.

De medlemmar som önskar ställa ut sina guppys ska anmäla detta till Björn Lundmark, bjorn.lundmark@spray.se senast den 14 september. Anmälda fiskar för utställningen ska lämnas i utställningslokalen på Krukmakargatan 3 från kl 09.00 på utställningsdagen lördag den 26 september.

Bedömningen av utställda trios sker på lördag eftermiddag. Prisutdelningen sker på söndag kl 12.00 när akvarieaffären har öppnat. Utställningen och akvarieaffären är öppen för alla som vill komma och titta och prata guppy både lördag och söndag – och som sagt Guppy-SM avslutas traditionsenligt med auktion av utställda trios på söndag eftermiddag. I år, liksom förra året, kommer vi att ”lägga med” några tillhörande honor med respektive trios vid auktionen för att underlätta för nyblivna köpare att få igång en utställningsstam. Vi tar även emot några honor tillsammans med utställda trios vid inlämningen för utställningen på lördagen.

Precis som för de två tidigare guppy-SM, som vi genomfört, kommer någon form av gemensam middag att anordnas för intresserade i Stockholm.

Har ni frågor kring Guppy-SM, kontakta gärna:

Eva Esping: evamariaesping@gmail.com, 070-512 47 16

Klaus Thede: 073-6109021

Björn Lundmark: bjorn.lundmark@spray.se